Marketing voor Makelaars

Groei je makelaarskantoor met Marketiek

Makelaardij & Marketiek

Is als een tuin op het zuiden

Groei realiseren voor jouw makelaarskantoor met marketing voor makelaars. Dat is waar wij ons voor inzetten. De makelaardij heeft veel marketinguitdagingen zoals (lokale) naamsbekendheid, unieke aanbodpresentatie en het kunnen opvallen tussen het aanbod van andere makelaarskantoren. Of jouw marketingambitie nu is om bekender te worden, onderscheidend te zijn, een unieke woningpresentatie aan te bieden of simpelweg online te groeien…

Wij geloven dat we de ideale partner zijn voor makelaars. 
Marketiek is een jong, professioneel en ondernemend team van slimme marketeers en creatieve makers. Wat we anders doen is dat we growth marketing toepassen in ons werk. Daarmee stimuleren we bedrijfsgroei met minimale kosten, door innovatieve, experimentele en low-cost marketingstrategieën. Maar we maken ook veel, van fotografie tot video (presentaties). Wij geloven in content maken die aanzet tot actie. Tot de verbeelding spreken. En dat kun je alleen maar als je heel goed begrijpt wie die koper of huurder is.

marketing voor makelaars

Hoe het in de praktijk werkt

Marketing in de makelaardij

Uit ervaring weten we dat veel makelaarskantoren iemand uit de backoffice verantwoordelijk maken voor marketing en presentatie. Dat is begrijpelijk, maar vaak wordt er lukraak te werk gegaan, zonder een duidelijk plan of strategie. En juist dat is zo bepalend voor succesvolle marketing.

Wij kunnen helpen met een gestructureerd stappenplan. In dit plan beschrijven we beknopt maar duidelijk hoe jullie aan de slag kunnen gaan met marketing en content, en daarmee groei kunnen realiseren. Van platformkeuze tot doelstellingen formuleren, en van content ideeën uitwerken tot produceren. Samen bepalen we de juiste groeistrategie voor jouw kantoor. Dát is marketing voor makelaars.

Makelaarskantoor

Ons makelaarskantoor is erg tevreden over Marketiek als online marketing partner. Zij hebben ons kantoor lokaal en regionaal op de kaart gezet doormiddel van een duidelijke marketingstrategie, SEO (voor de zoekmachine optimalisatie), doelgerichte advertenties (Facebook, Instagram en Google) die zorgden voor meer reacties op lopende projecten en onze services. Ze geven pro-actief advies over onze website en nieuwe ontwikkelingen. Ook helpen ze ons met advies en creatie van de foto’s en video’s van projecten en huidig aanbod. De mannen van Marketiek zijn resultaatgericht, maar vooral ook duidelijk in communicatie over de voortgang van projecten. Wij werken nog steeds met veel plezier samen met Marketiek.

Arthur Planken, NVM Makelaar & Taxateur o.z.

Hoe presenteer jij je objecten?

Van strategie naar creatie

Nu we een stappenplan hebben opgesteld, is de keuze aan jou. Wil je zelf aan de slag gaan met sociale media, marketingcampagnes en het creëren van content, of geef je het liever aan ons uit handen?

In de praktijk merken we vaak dat makelaarskantoren een combinatie van beide willen. Zelf de basis leggen met iemand intern, met ondersteuning van ons bureau. Ook zijn er kantoren die hun marketing volledig willen uitbesteden. Van aanbodpresentatie, social media beheer, digitale campagnes en huisstijl.

In de fase van uitvoering is het voor makelaars belangrijk om onderscheidend, kwalitatief en vooral consistent te zijn. Het makelaarskantoor die deze drie factoren toepast, die zal groeien.

Marketing voor de makelaardij

Services

Hoe wij jouw makelaarskantoor kunnen helpen

Strategie

Met een strategie zorgen we dat we jouw makelaarskantoor onderscheidend kunnen positioneren. Concrete doelstellingen, scherpe research en een praktisch uit te voeren plan.

Content creatie

Van sprekende fotografie tot verbeeldende dronevideo’s. Onze content creators maken jouw woningpresentaties en makelaarskantoor uniek en profesioneel.

Digital marketing

Met onze digitale campagnes gaan we all-in. We zetten content, socials en e-mailmarketing in om jouw boodschap of services de maximale aandacht en resultaat te geven.

Social media marketing

De likes, followers & reacties. Het is veel meer dan dat. Met social media marketing heb je een krachtig middel in handen om jouw doelstellingen te halen.

Employer branding

Het is fantastisch om bij jouw makelaarskantoor te werken. Dat vinden medewerkers én nieuwe talenten. Met employer branding vertellen we jouw merkverhaal, waardoor je die taxateur of allround-medewerker wél gaat vinden.

Masterclasses

Train jouw medewerkers in het maken van foto’s, video’s, social media marketing en AI. Onze masterclasses leren jouw medewerkers met praktische tips één stap verder te denken dan de concurrentie.

Veelgestelde vragen

Marketiek is een full service creatief bureau voor groei. We werken voor een grote variatie van ondernemers en merken. Lokaal en internationaal. Onze brede klantengroep biedt ons de ervaring en vernieuwende ideeën die eenzijdige makelaar-marketingbureaus en freelancers niet kunnen bieden. 

Onze growth marketing aanpak maakt ons net even iets anders dan anderen. We bewegen ons tussen marketing, content creatie en lead generatie.

Verder is onze cultuur niet te vergelijken. Onze makers en marketeers hebben een topsportmentaliteit. Willen winnen, discipline, werken in teams en goede communicatie.

Werken met Marketiek geeft je energie. Allereerst is onze samenwerking gewoon leuk en laagdrempelig. Maar we willen wel een grote impact maken boor jouw makelaarskantoor. We merken in de praktijk dat makelaars ons vragen voor een groeiplan of strategie, en ons de verantwoordelijkheid geven voor de uitvoering. We kunnen het complete marketingpakket verzorgen of een deel ervan. Je kan ons dus echt zien als volwaardige marketingcollega, terwijl we je een compleet team van makers en marketeers bieden. Ideaal, toch?

Ons team is flexibel, meedenkend en ondernemend ingesteld. Al onze werkzaamheden dragen bij aan de doelstellingen die we samen gesteld hebben. Heb je spoed? Dan staan we zo voor de deur.

Ons creatieve bureau is een one-stop shop. Vraag ons voor:

  • Adviseren over strategie of het schrijven van een groeiplan
  • SEO-strategie schrijven 
  • Social media beheer: Bouwen van communities en groeien van jouw merk
  • Content creatie: Fotografie, video en design
  • Adverteren op social media: Het wél vinden van jouw klant
  • Employer branding: Het vinden van jullie nieuwe geregistreerde taxateur
  • Webdesign? Onze webdesign partners weten hoe ze jullie Realworks koppeling moeten maken

Onze full-service aanpak kenmerkt zich door multidisciplinaire teams met specialisten in ieder zijn eigen vakgebied. 

Growth marketing is een nieuwe manier van marketing waarbij we vooral kijken naar groei en winstmaximalisatie.

Door verschillende experimenten en manieren te testen en te meten, zorgen we voor de ideale marketingmix voor jouw organisatie. Zie het als een puzzel je voortdurend verschillende stukjes probeert te passen, totdat je vindt wat het beste werkt.

Met growth marketing focussen we ons op elke stap van de klantreis. We maken gebruik van verschillende digitale technieken, data-analyse en slimme marketingtools die ervoor zorgen dat we bestaande klanten behouden en zoveel mogelijk waarde halen uit elke (nieuwe) klant.

Je wilt onderscheidend zijn toch? Daarom geloven wij niet in pakketprijzen. Ieder makelaarskantoor is anders in grootte, aanpak, budget en visie. Daarom maken we voor jouw organisatie een op maat gemaakt prijsvoorstel.

In de praktijk zie je dat makelaarskantoren vaak een strippenkaart afnemen van een x aantal uur per maand, die we besteden aan verschillende online marketing services. Makelaarskantoren hechten vaak waarde aan een vast bedrag per maand, waardoor we dus vaak ook een vast bedrag per maand vragen.

Voor woningpresentaties zoals fotografie, video of design maken we projectprijzen. 

Al onze contracten zijn maandelijks opzegbaar. We streven naar een lange termijn samenwerking met jouw makelaarskantoor, en daarom bewijzen wij onszelf graag iedere maand opnieuw.

Geen probleem. Wel werken we veel liever met onze eigen makers, omdat we daarmee een bepaalde mate van kwaliteit, consistentie en uitstraling kunnen garanderen. Toch zijn er veel makelaarskantoren die al jaren tevreden zijn met een fotograaf of voor specifieke projecten met een designer samenwerken. Wij regelen met gemak het management met deze freelancers.

Jazeker. Onze marketeers weten als geen ander hoe ze leads kunnen genereren in verschillende markten. Wel zie je in de vastgoedmarkt dat brand awareness enorm belangrijk is. Dat betekent dat op het moment dat jouw potentiële klant zich oriënteert in makelaarskantoren, dat jullie organisatie top-of mind zit, of dat jullie zichtbaar zijn op de plekken waar deze klant zich oriënteert. 

Natuurlijk zijn er genoeg momenten waarop leadgeneratie heel goed past bij makelaarskantoren. Denk aan open-huis dagen, nieuwe bouwprojecten pf bij het vinden van medewerkers.

Merken waar we mee gewerkt hebben

van makelaar tot multinational. You name it.