fbpx

Gemeente Den Haag – Website Spuikwartier

In het kort

Voor de gemeente Den Haag bouwden we in 2018 een informatieve website omtrent het bouwproject "Spuikwartier" aan het Spui in Den Haag.

Opdracht:

Vanuit de gemeente Den Haag kreeg Marketiek in 2018 de vraag om voor het bouwproject “Spuikwartier” een website te bouwen die stadbewoners konden informeren over het bouwtraject en de vorderingen die gemaakt werden. 

Bij deze case gaf de gemeente Den Haag een aantal duidelijke eisen aan:

  • Unieke huisstijl, met details van een overheidsinstantie
  • Veilige website met specifieke beveiligingsmaatregelen tegen hacks.
  • Gemakkelijk content aanleveren en uploaden
  • Mobiel responsive
  • Server die grote bezoekersaantallen kan beheren

Uitvoering

Samen met het communicatie-team van de gemeente Den Haag hebben we gekeken naar de benodigde informatievoorzieningen en nodige software voor beveiliging van de website. Op basis van deze informatie zijn we aan de slag gegaan met de website Spuikwartier.nl

We hebben gebruik gemaakt van een grote slider die gebruik maakt van dynamic content. Er zijn verschillende visuals te zien van het project en deze veranderd op basis van actuele foto’s.

Design

Als detail hebben we gebruik gemaakt van de lijn onder de slider, met direct daaronder 3 kolommen met informatie. Dit is direct overgenomen van gemeentelijke websites, alleen dan met de kleurcombinatie van dit project. De andere pagina’s hebben een strakke, eenvoudige look, om ook het gebruiksgemak te bevorderen.

Beveiliging

Overheidsinstanties hebben specifieke eisen voor de beveiliging van websites die betrekking hebben met die instantie. Zo ook nu is er specifieke software en een SSL certificaat aangevraagd die voldoet aan deze normen.

Gemakkelijk content aanleveren

De redacteurs konden gemakkelijk video’s, foto’s en nieuwsartikelen plaatsen via een elk aparte sectie op de back-end. Hierbij kon er gemakkelijk nieuwe content worden aangeleverd.

Er is een pagina aangemaakt met een nieuws- en beeldarchief, waar gebaseerd op datum en tijd de volgorde werd bepaald.

0 +
Bezoekers
0 +
Nieuwsartikelen

* Deze website is opgeheven i.v.m. de afronding van communicatie bouw Spuikwartier.

Hoe vond je deze case?

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
App direct!
Stel direct je vraag via Whatsapp!
Direct een specialist spreken?